Buurtsoos weer open bij Java-Blend

Per 25 september 2021 vervalt voor de horeca de verplichting om binnen 1,5 meter afstand te handhaven.

Vanaf komende dinsdag 28 september bent u dan ook weer van harte welkom bij onze soos.

Elke dinsdag- en vrijdagochtend staan de gastvrouwen en/of -heren van 10.00 tot 12.30 uur weer klaar, om een heerlijk kopje koffie of thee voor u in te schenken.

 

Robert heeft voor ieders veiligheid ook extra maatregelen getroffen, om iedereen goed gespreid te laten zitten.

De lange tafels zijn verdwenen, de tafeltjes wat verder uit elkaar gezet en ook mogen wij nu gebruik maken van de tafeltjes tegen de zijmuur.

Zolang de coronapandemie niet onder controle is, laat hij daarnaast tijdens soosuren geen andere klanten toe op de bovenste verdieping. Perfect geregeld dus!

 

U heeft natuurlijk nog wel steeds een coronatoegangsbewijs nodig. Dat kan zijn met een QR-code op de CoronaCheck app, een bewijs dat u hersteld bent van corona of een geldig testbewijs.

Helaas bevinden wij ons momenteel in een situatie, waarin mensen die niet gevaccineerd zijn, geen toegang hebben tot bepaalde evenementen zoals in ons geval de Buurtsoos.

Het zijn echter voorschriften, die door de overheid worden opgelegd en waaraan iedereen zich moet houden. Robert van Java-Blend en ook het bestuur van de soos hebben daar geen enkele invloed op.

 

U kunt ook een papieren coronabewijs gebruiken. Er is nu een mogelijkheid, om dit bewijs heel simpel telefonisch aan te vragen, zonder gebruik te hoeven maken van een Digid.

U heeft daarvoor alleen uw postcode en uw burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit BSN vindt u o.a. op uw paspoort, identiteitsbewijs of uw rijbewijs. De Rijksoverheid schrijft daarover:

 

Geen DigiD: papieren bewijs aanvragen

Bel het telefoonnummer 0800 - 1351. U wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk. Daar kunt u met uw burgerservicenummer (BSN) en uw postcode een papieren coronabewijs aanvragen.

 

Heeft u ergens hulp bij nodig, schroom dan niet om die te vragen. Robert en ook het bestuur staan klaar, om u aan het benodigde coronabewijs te helpen.

U ziet, bijna niets staat een gezellig bezoek aan onze soos nog in de weg. Wij nodigen u dan ook van harte uit komende dinsdag de heropening met ons te vieren.